8.11.2017

Oma maa mustikka

Onpas ollut mukava maalaussessio, kun olen palautellut tuntumaan mustikkaan, ohessa punajuurta ja kaurajugurttia, jotka toimivat melko samoin kuin muut rasvaiset jugurtit. Eläinperäistä lähinnä siveltimissä tällä kertaa.

 Aloittelin prosessia lentomatkalla Finnairilla Tukholmaan. Lentokoneessa sujuu sutiminen, kun pyytää mustikkamehua juomaksi. Jos sattuu tarjoilun alkupäähän, ennättää just siemaista kaksi mukillista ja levitellä väriä muistikirjaan ja puhallella kuivaksi ennen laskeutumista.


Olen piirrellyt ja prosessoinut usein matkoilla, mutta yllättävän harva komentoi mitenkään. Nyt ensimmäistä kertaa vierustoveri kyseli, mitä teet. Taiteesta on hyvä puhua arjessa ja sitä voi tehdä missä vain. Lentokentät ovat oikein hyviä taidehommin, varsinkin jos joutuu odottelemaan pitkiäkin aikoja kun koko Euroopan lennot myrskyjen takia sekaisin. Pidän aina matkoilla mukana  muistikirjaa ja erilaisia kyniä.


Mukavaa myös, että pääsen mukaan Housegamesiin sutimaan keittiön seinään, pitkästä aikaa vähän isompaa kokoa. Sen takia on pitänyt testailla maaleja, mitkä valuttaa ja miten sävyt muuntuvat eri happamuusasteilla ja materiaaleilla. Yllätyksiä on tullut koko ajan ja aika hempeät värit on meneillään, mutta herkkänä sopivat suht mustavalkoiseen keittiöön. Sydämeen. Kotiin. Taiteeseen. ARTHEART sydämen taidetta, taide=koti. Vai missä sinun koti on? Taidepohdiskelu jatkukoon.

Housegamesin kotigalleriaan tulee taatusti paljon kiinnostavaa taidetta ympäri maailmaa. Kuraattorit Anna Ruth ja Juho Jäppinen valitsevat kantaaottavia, ajankohtaisia taiteilijoita ja teoksia omaan kotiinsa ja elävät niiden keskellä viikon. Kotigalleria on hieno tapaa saada uusia teoksia lähietäisyydelle omaan tupaan ja ihmisiä koolle taiteen äärelle. Keskustelua on tulossa kodittomuudesta ja myös siitä, kenellä on varaa kohta asua, jos esimerkiksi asuntojen hinnat nousevat tavoittamatomiin. Musiikkia, runoja, perfoja iltaisin ohjelmassa. Fanittanut olen HG:sia jo vuodesta 2008  kuten myös Äkkigallerioita ja Tila -galleriaa näiltä galleristeilta. Tulkaahan katsomaan itse, miltä näyttää!

Tapahtuma-aika 19. – 25. marraskuuta 2017
Housegames Facebookissa
House Games Triennial


Ai niin, Aurinkoruutu viettää myös viisivuotissynttäreitään, homma alkoi pyöriä juuri vähän ennen avoimia ovia marraskuussa 2012, jolloin meillä oli vasta seinät ja siivottavaa. Jos skrollaat blogin alkuun, näet mistä lähdettiin liikkeelle. Hämärässä marraskuun aamussa auringonsäteet heittivät hienot kuviot seinään ruutuikkunoista. Siitä syntyi työhuoneelle nimi: Aurinkoruutu. Valo on taiteelle olennainen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti