18.6.2014

Kesänäyttely lampolassa

Kävin ripustamassa Kirjalansaarelle Stentorpin lampolaan tekstiilitöitäni. Ne ovat siellä esillä koko kesän 7. syyskuuta asti. Tila on auki päivittäin klo 12-18. Näyttelyn lisäksi tilalla voi rapsutella lampaita, saada isäntäväeltä tietoa suomenlampaasta ja sen villasta sekä ostaa tilan tuotteita. Suurin osa tilan lampaista laiduntaa saaressa koko kesän, mutta talon pihapiirissä "hoitaa" ruohikkoa ja ilahduttaa vierailijoita pieni lauma.

Lampaan tuoksuinen ripustusmiljöö.
 

Lammaspäivä ja avajaiset olivat lauantaina 14.6. Sää olisi voinut olla aamusta hieman kauniimpi, mutta iltaa kohden saimme aurinkoa. Näyttelyn teemana on siivet. Tilan emäntä Jill Christiansen valitsi neulemallistostaan lintuaiheisia töitä näyttelyyn. Talon kellarissa on Jillin puoti, jossa on paljon erilaisia omista lampaan villoista ja turkeista tehtyjä tuotteita. Isäntä Heikki Vendelin on maalannut ja maalaa näyttelyyn lintuaiheisia akvarelleja ja puuveistäjä Mikko Virkkula piti iltapäivällä veistonäytöksen. Vieraita saapui monenlaisia, norjalaisesta metsäkisssasta lähtien.
Paimenkoira Oban "työnäytös", jossa ajoittain riitti vauhtia sekä lampailla että koiralla. Isäntä vihelsi käskyt koiralle ja työskentely oli saumatonta.Muutama miljöökuva lopuksi. Aivan meren rannassa on aurinkoinen keltainen mökki, jota voivat matkailijat vuokrata. Rantahuussista on myös näkyvyys merelle. Läheisille kalliolle voi tehdä pienen kävelyretken. Itse ihmettelin kasvillisuutta, joka on erilainen verrattuna Keski-Suomeen. Ja pahoittelut, että työhuoneblogiin kirjailen "matkadokumentaatiota", mutta tämä lienee ainoa paikka, josta kaikki ystäväni voivat katsoa kuvia.2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti oli kiva päivä :) Paikkakaan ei näytä yhtään hassummalta. Retriitin paikka, joskus?

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain. Oikein mukava vkloppu. Neuleretriitin paikaksi just passeli, mökki vain aika pieni, mutta lähistöltä varmasti löytyy lisämajoitusta, jos enemmän lähdössä.

    VastaaPoista